Railinfra

Prisma Van Steenis heeft in de afgelopen 10 tot 15 jaar een uitstekende naam opgebouwd aangaande meetwerk en maatvoering in het vakgebied railinfra. Voor veel opdrachtgevers werden en worden diverse metingen verricht in het spoor: van het inmeten van een compleet station tot de maatvoering van een nieuwe wissel in de metrosporen van de Noord-Zuidlijn: Prisma Van Steenis weet raad met uw vraag. Met onze modernste meetmiddelen kunnen wij snel en veilig ons werk verrichten waarmee u op een efficiënte wijze de juiste producten aangeleverd krijgt. Onze ervaring omvat bijvoorbeeld het inmeten (incl. het organiseren van de NVW-taken) van meer dan 100 stations voor het P76 programma van ProRail en het bouwen van de sporen in de tunnel van de nieuwe Noord-Zuidlijn te Amsterdam. Met onze meettrein hebben wij honderden kilometers spoor ingemeten en geanalyseerd t.b.v de planvorming onderhoud, renovatie en revisie. Daarnaast reikt onze expertise verder dan alleen inmeten: wij verzorgen desgewenst ook de berekening van nul- en doeltracés voor u en uiteraard zijn zaken als rijwegkokeranalyse, profiel van vrije ruimte (PVR) gesneden koek voor ons. Tot slot kunnen wij onze metingen rapporteren in de meest voorkomende bestandformaten incl. het opstellen van schift- en lichtplots.

Veilig werken staat bij ons voorop, met de inzet van onze nieuwe scanners van Leica:  P40, Pegasus 2 en de Backpack zijn wij instaat om de meest voorkomende metingen uit te voeren zonder de sporen te betreden en eventueel in een nachtelijke buitendienststelling enkele kilometers spoor inmeten is ook goed mogelijk. Wij scannen de volledige scope in 3D-in waarna onze specialisten de gevraagde informatie in uw 3D-model maken. Het volledige 3D-model bevat praktische alle relevante informatie voor uw project, vraag of revisie.

Voordelen:

  • hoge productie (enkele tot wel 10 km’s per dag/nacht)
  • grote nauwkeurigheid
  • alles wordt in 1 keer gemeten.

Referentieprojecten: Metrotunnel Amsterdam, diverse spoortrajecten voor ProRail.
Dynamisch laserscannen is beschikbaar voor alle metro-, tram- en treinsporen, óók in tunnels en kan ook op de weg ingezet worden.

  • Van Steenis Houten landmeten
twitterlinkedin