Hydrografie

Door actief te reageren op de markt heeft Prisma Van Steenis een specialisme toegevoegd aan de bestaande geodetische productlijn: advies en uitvoering in hydrografische projecten.

Samenwerking

Prisma Van Steenis is een samenwerking aangegaan met IGL BV te Roermond om hydrografie in Nederland een nieuwe dimensie te geven. Door deze samenwerking kan het opmeten van waterbodems efficiënter en goedkoper.

Advies

Het gecombineerd uitvoeren van land- en watermetingen met een hoge precisie, hoort thuis bij een bureau met kennis en ervaring in specifieke natte en droge terreinomstandigheden. Bij Prisma Van Steenis werken hydrografisch specialisten die diverse adviesdiensten verrichten in de verwerving, voorbereiding en uitvoering van hydrografische projecten. Met referenties uit (milieu)baggerprojecten, zand- en grindwinning en oeververbetering in binnen- en buitenland. Prisma Van Steenis geeft advies bij bestekvorming, offerteaanvraag en planvorming, voorbereiding en uitvoering. Daarbij zijn de verrekeningsproblematiek en kwaliteitssystemen bekende ingrediënten.

Multi-beam en single beam

Prisma Van Steenis heeft uitvoerende hydrografische specialisten met ervaring in alle voorkomende ‘natte’ projecten. De apparatuur wordt specifiek op het project afgestemd. Daarbij worden keuzes gemaakt voor GPS-RTK of DGPS en echolood of multi-beam sonar op basis van precisie en betrouwbaarheid en vaak minstens zo belangrijk: financiële argumenten. De hydrografische meetapparatuur is sneller, nauwkeuriger en kleiner geworden en wij koppelen deze specifieke apparatuur met geodetische meetinstrumenten en komen zo tot een optimaal eindproduct. Kortom, hydrografie is een onderdeel van onze core business.

Specifieke kenmerken:

  • X,Y nauwkeurigheid submeter of centimeters
  • inhoudsberekeningen
  • datapresentatie in GIS of in een door u gewenst formaat
  • bathymetrische- of matrixkaarten, contouren, dwars- en lengteprofielen etc.

Wilt u meer weten over hydrografische metingen? Neemt u dan contact op met Rob van den Akker.

  • Van Steenis Houten landmeten
twitterlinkedin